Sms-lån med betalningsanmärkning

Det är enklare, eller man har åtminstone större möjlighet att få ett SMS-lån med betalningsanmärkning, jämfört med ett större blancolån eller bostadslån, av den enkla anledning att det oftast rör sig om mindre summor.

Kreditföretag tar helt enkelt ett mindre risk när de lånar ut ett par tusenlappar, jämfört med ett bostadslån på fler miljoner.

Det är å andra sidan lika viktigt att förstå att låneföretagen inte slänger ut sina lån slumpmässigt och godtyckligt. Bara för att man per automatik avslår en låneansökan om kreditupplysningen flaggar för en betalningsanmärkning, är de ekonomiska kraven i övrigt väldigt tydliga; och med dessa görs inga kompromisser.

Du kan exempelvis glömma att få ett SMS-lån med betalningsanmärkning om du inte har en ordnad ekonomi i övrigt. Har du ingen regelbunden inkomst, är skuldsatt på ett sätt som inte ligger i linje med kreditföretagets riktlinjer – ja, då är sannolikheten stor att du får avslag. Och tvärtom. Har den en solid finansiell situation som faller inom ramen för den kreditscoring som låneföretaget stipulerat, så finns det inget som hindrar att du kan få låna.

Det kan också vara bra att veta att även om flera kreditföretag erbjuder SMS-lån med betalningsanmärkning, så har de alla olika regler för sin interna kreditscoring. Rent praktiskt innebär detta att du kan få avslag hos ett företag – men få låna hos ett annat. Därför rekommenderar vi dig att läsa på om vilka krav företaget ställer på dig som lånegivare, och endast skicka in din låneansökan om du uppfyller dessa krav.

Här följer ett par faktorer som brukar vara avgörande under ett låneförfarande

 • Inkomst. Om du har en bra månadslön eller annan regelbundet återkommande inkomst så är chansen att du får låna pengar större, än om din framtida inkomst är osäker. Alla överväganden ett kreditföretag gör när de avslår eller beviljar lån handlar egentligen om en sak. Riskutvärdering. Om risken är stor att kreditföretaget inte får tillbaks sina pengar, det vill säga att din ekonomi är för undermålig i förhållande till lånets storlek och villkor, så kommer de antingen att ta dyrt betalt för sina lån, eller avslå din ansökning. Har du en solid inkomst så anses förstås risken vara liten att du inte kan betala tillbaka lånet.
 • Medborgarskap. Låneföretagen i Sverige lånar oftast bara ut till svenska medborgare, med svenskt personnummer och ett mobilnummer som finns med i det offentliga registret (ej oregistrerade kontaktkort).
 • Ålder. Du behöver minst ha uppnått myndig ålder, det vill säga arton år, för att kunna sluta giltiga avtal av kommersiell art. Detta gäller också för lånebranschen. Det ska dock påpekas att 18 år är minimumålder. Vissa lånegivare kräver exempelvis att man fyllt 20 år, andra högre ålder än så. Vilken ålder man måste ha uppnått kan också bero på lånebeloppets storlek.
 • 5 Låneföretag som erbjuder SMS-lån med individuell kreditbedömning

  Pengos SMS-lån

  Pengos erbjuder snabblån och här kan du få ett smidigt SMS-lån även om du ha en betalningsanmärkning. Ditt skuldsaldo måste givetvis vara löst hos Kronofogden idag, du måste vara i myndig ålder och rent generellt ha ha en tillräckligt hög fast inkomst som kompenserar det negativa i din betalningsanmärkning. Det viktiga är att Pengos tar hänsyn till flera olika faktorer i sitt låneförarande.

  Expresskredit

  Hos Expresskredit kan du låna upp till 3000 kr. För att få få låna tvåtusen respektive tretusen kronor måste du emellertid vara befintlig kund. Hos Expresskredit kan du få ett sms-lån trots betalningsanmärkning, då företaget använder sig av en kreditscoring som tar många olika faktorer i beaktan. Har du en bra ekonomi idag, och uppfyller företagets övriga krav, har du goda chanser att få låna.

  Smslanaren.se

  Det hörs på namnet vad den här lånegivaren är bra på. Här kan du få en snabb och flexibel lånetjänst med enkla villkor och bra effektiv ränta. Detta är därtill ett kreditföretag som beviljar Smslån även om man har en anmärkning, men en god ekonomi i övrigt enligt företagets kreditscoring.

  Kredit365

  Kredit365 är ett välrenommerat och pålitligt låneföretag som använder en individuell kreditbedömning, där en betalningsanmärkning inte måste innebära att man får avslag på sin låneansökan. Här kan du lämna in din låneansökan på flera olika sätt, bland annat genom SMS eller genom att skicka en ansökan via företagets hemsida.

  Smskontanter.se

  Grundtanken för Smskontanter.se är simpla, snabba smålån som är enkla att förstå och ansöka. Det är även fullt möjligt att få lånet beviljat även om du har en betalningsanmärkning som fortfarande ligger kvar i kreditregistret. Smskontanter tar nämligen hänsyn till flera olika faktorer i sin kreditbedömning och i denna ”kalkyl” är en anmärkning en faktor bland många.


  Powered by WordPress. Designed by WooThemes